16 - SPTF / ST

SPTF's nyhetsbrev v.8

2009-02-25 15:31 #0 av: Teja-Bea

Senaste nytt från SPTF's styrelse

Läs brevet genom att klicka på länken

SPTF's nyhetsbrev v.8

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2009-02-25 23:23 #1 av: MarcusJohansson

Vad är det för påhitt med att man ska betala sin årsavgift innan det nya året börjar? Så har det inte varit innan! Dessutom har SPTF aldrig klarat av att skicka ut inbetalningskort så att man vet vad summan är på. Någon måtta får det väl ändå vara!

Anmäl
2009-02-25 23:42 #2 av: agnes_S

Hmm, visste inte heller om det som #1 påpekar...

Anmäl
2009-02-26 08:59 #3 av: HansP

#1 Så är det inom stora travet, och så har det varit så länge jag minns. Sportsystemet är uppbyggt så att de som inte har betalat sina avgifter före årets slut, så de är registrerade, hamnar i systemet som "Ej godkända".

Det innebär att alla hästar som står på den personens tränarlista "försvinner" när man söker.

Jag tycker inte alls det är konstigt. Vi tävlar snart året om, varför ska man inte betala sina avgifter så dom täcker hela året?

Summan är inte svår alls att hitta. Det står på hemsidan. Och är det så att man inte hittar det där, så är den avgiften bestämd på föregående års förbundsstämma så då kan du prata med din klubb eller ringa kansliet. Det behövs inget inbetalningskort för att veta att man ska betala sina avgifter. Det är ingen överaskning varje år precis.

Mvh Hasse

Anmäl
2009-02-26 10:00 #4 av: Katitzi

ojsan det visste inte jag heller om, måste man ansöka om hästen på tränarlistan då?

Anmäl
2009-02-26 10:47 #5 av: florakil

Hejsan!

Att man skall betala in sin licensavgift mm för kommande år kan inte vara någon överraskning för någon eller nytt påhitt av SPTF.

Det är hel rätt som #3 skriver i sitt inlägg. 

Vid varje årsskifte nollställs automatiskt alla licenser. Detta innebär, för att en ponny skall bli "anmälningsbar" igen, måste den ha en tränare som innehar en giltig licens(betald och registrerad i ponnysportsystemet samt betald medlemsavgift i klubb). När man betalat in och registrerat dessa avgifter, blir de ponnyer man har på sin tränarlista "anmälningsbara" och "synliga" igen.

För vidare info kontakta Er klubb eller Eve på SPTF:s kansli.

Mvh Arne Florqvist
Vice ordf SPTF

Anmäl
2009-02-26 11:09 #6 av: Stallmima

Jag har aldrig betalt in licens året före utan innevarande år i februari eller något liknande. Det har alltid funkat

Anmäl
2009-02-26 11:11 #7 av: entill

#5. Nej det är ingen nyhet att man skall betala in sin licens, men att det skall göras före nyår är, i alla fall för mig, en nyhet. Kan inte hitta någonstans på SPTFs hemsida att det står så. Detta är vad jag hittat:

Licenstyp ändras automatiskt vid kalenderår då du fyller 10, 12, 16 eller 26 år och förnyar Din licens. Förnyelse av A-, B-, C- och D-körlicens, montélicens samt E-tränarlicens, görs årsvis genom inbetalning av avgift på SPTF:s pg 275219-4 samt medlemskap i SPTF-ansluten ponnytravklubb.

Det är ju inte vanligt att man betalar in medlemsavgiften i sin klubb före nyår. Skulle föreslå att man på hemsidan gör oss uppmärksamma på detta. Exempelvis kunde man ha med det i Nyhetsdokumenten i slutet av året.

Det hjälper ju inte att det varit så länge, när inte alla vet om det.

 

Agneta Hecht, medarbetare på gotlandsruss ifokus

www.vikingponnycenter.se
~~  Livet fick en skjuts, när vi skaffa russ!  ~~

Anmäl
2009-02-26 11:29 #8 av: Mimmis

#5 Har faktiskt aldrig hört talas om att licensavgiften skall in före nyår?!!! Har ändå hållit på med ponnytrav sedan 80-talet. Vill man från SPTF  följa stortravets rutiner må så vara men INFORMERA DÅ INNAN!

#7 har ju bra förslag hur det kan gå till (ganska självklart kanske)?

 

Anmäl
2009-02-26 11:36 #9 av: florakil

#7

Jag skriver att man skall betala för kommande år och som Du citerar så görs detta årsvis. (för mig är det kring årsskiftet)

Jag har bara försökt att förklara vad som händer i ponnysportsystemet vi varje årsskifte och vad det får för följder.
Det är sedan upp till var och en att själva besluta när man vill betala sin avgift. (ej betald avgift=ej giltig licens)Ju tidigare man betalar ju lättare är det för klubbarna att ta fram anmälningsbara hästar när man tex. skall skriva sina propositioner mm 

Licenstyp ändras automatiskt vid kalenderår då du fyller 10, 12, 16 eller 26 år och förnyar Din licens. Förnyelse av A-, B-, C- och D-körlicens, montélicens samt E-tränarlicens, görs årsvis genom inbetalning av avgift på SPTF:s pg 275219-4 samt medlemskap i SPTF-ansluten ponnytravklubb.

Mvh
Arne Florqvist

Anmäl
2009-02-26 11:49 #10 av: Barrow

#3 har fel

I "Stortravet " får man hem en BLANKETT Förnyelse av licens. På den finns angivet vilka hästar du har i träning (om du är tränare)

Den fyller man i och lämnar på sin hemma bana senast 1 dec. Dom tillstyrker din ansökan. Detta gör att man finns med när nya året börjar.

STC skickar ut en faktura på beloppet, den ska vara betald senast 31 januari.  Om du inte betalat då så kommer en påminnelse och betalar du inte då så tas du bort.

Jag tycker att SPTF ska hanterar detta på samma sett.

Kicki Elfgren

Anmäl
2009-02-26 11:55 #11 av: VeronicaP

Jag brukar betala medlemsavgifter och licenser i Januari månad så är det gjort i god tid så man inte glömmer det och har gjort så varje år och kommer väl att förhoppningsvis fortsätta kunna göra så :-)


Anmäl
2009-02-26 11:55 #12 av: Stallmima

#10 Det låter ju som en bra sak för ponnytravet att införa  Glad

Anmäl
2009-02-26 11:56 #13 av: HansP

#10 Vad menar du att jag har fel i? Jag skriver inte någonstans att man inte får hem en blankett. Jag skriver att man ska ha erlagt avgiften innan årets slut inom stora travet.

Om sedan SPTF borde skicka en blankett eller inte, är en helt annan sak.

Mvh Hasse

Anmäl
2009-02-26 11:57 #14 av: sarahansen

Men vaddå måste man registrera om hästen på träningslistan för att den ska få tävla ? Har heller aldrig varit med om att man ska betala innan årsskiftet .

Anmäl
2009-02-26 12:00 #15 av: entill

#9. Jo, vi har nog alla uppfattat att licenserna betalas så tidigt som möjligt, men det vi reagerat på var det som stod i Nyhetsbrev v 8:

"Till slut en påminnelse om att betala in licensavgifterna.

 

Dessa ska betalas in innan föregående års slut, dvs. -09 avgifter skulle ha betalats in innan -08 års utgång."

Agneta Hecht, medarbetare på gotlandsruss ifokus

www.vikingponnycenter.se
~~  Livet fick en skjuts, när vi skaffa russ!  ~~

Anmäl
2009-02-26 12:06 #16 av: Barrow

# Felet ligger i att man inte alls behöver betala innan årets slut. Fakturan som man får ska vara betald 31 januari.

Kicki

Anmäl
2009-02-26 12:09 #17 av: florakil

Ang administration av licenser och avgifter mm.

För att hålla arbetsbelastningen för kansliet på rimlig nivå skall SPTF ha ett så effektivt och kostnadsbesparade avgiftssystem som möjligt. Detta är till nytta för både aktiva och de ideéllt arbetande i alla klubbar. 

Mvh

Arne Florqvist

Anmäl
2009-02-26 12:31 #18 av: HansP

#16 Men den listan ska vara inne i dec. på hemmabanan. Där registerar dom att du ska betala din licens. Detta görs innan årsskiftet. Att du sedan som tränare mm har ett visst antal dagar på dig för att betala en faktura är något annat.

Inom ponnytravet finns inte faktureringssytemet, avräkningssytemet.

Så i praktiken ska även avg. vara inne innan årsskiftet även i stora travet. Det du skriver om är bara en formalitet.

Mvh Hasse

Anmäl
2009-02-26 13:23 #19 av: Tusen

Ja det är inte lätt att vara ponnykusk.Informationen får man ta reda på själv och dessutom är det bara skyldigheter man har som ponnykusk. När ska de bra delarna komma ponnytravet till godo. T.ex att man i ett sportsystem liknande stortravet kan se kommande starter, gjorda starter, tränarlista osv.  Inte ens internet anmälan görs i ponnytravet utan det är klubbarna som bestämmer hur anmälan ska gå till.

Nu är det inte hela värlen om man inte betalat in sin licens vid årsskiftet, varken som ponnykusk eller storkusk. det går att fixa senare under året. Inom stortravet fixas det samma dag man anmäler sig om det. (Fast inte ponnytravet naturligtvis, där tar allt lite längre tid)

Anmäl
2009-02-26 15:00 #20 av: HansP

#19 Det är inte inte hela världen, finns nog betydligt värre saker än att inte ha betalat in licensavgiften.

Det är fortfarande så att SPTF har inte samma ekonomikontor som STC och samma avräkningssystem. Därför kan det inte ske i samma takt som STC.

Varför vara så negativ och gnällig?

 

Mvh Hasse

Anmäl
2009-02-26 15:50 #21 av: Teja-Bea

#20 att säga att #19 är "negativ och gnällig" är lite onödigt då du egentligen inte alls kan veta vad inläggsskaparen hade för inställnän när h*n skrev inlägget.

Jag tycker sanare mig ana ironi..

Lite klargöranden:

  • att licensavgiften ska vara inbetald innan årsskiftet är ett önskemål - inget krav. Tidig inbetalning underlättar arbetet på SPTF's kansli.
  • Har du ej betalat innan årsskiftet så regisreras kusken/tränaren som inaktiv. Du förlorar ingen licens eller liknande
  • Som inaktiv tränare blir hästarna på din träningslista också registrerade som inaktiva, vilket gör att det blir brister i statistiken vid vårens prop-skrivning
  • När du betalat in din licens så blir du, och hästarna på din träningslista automatiskt återregistrerade som aktiva.

Det är alltså ingen grovt fel om du inte betalt in innan årssikftet. Dock minskar klubbarnas chans till att skriva bra propar och kansliets arbete försvåras.

Det är allstå en vädjan att du ska betala in din licens under slutet av december eller så tidigt som möjligt under januari.

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2009-02-26 16:05 #22 av: savrarpstuteri

#21 Bra klargörande Bea!

Det ligger också en grundlig klargörning på SPTF:s hemsida.

Anmäl
2009-02-26 16:44 #23 av: HansP

#21 Det kanske var onödigt......... lika onödigt som "ironi" (då du knappas heller kan veta inställningen hos inläggsskaparen)?

Det finns i alla fall att läsa på SPTFs hemsida en förtydligande angående detta.

Mvh Hasse

Anmäl
2009-02-26 19:52 #24 av: Tusen

#23 Jag tänkte varken gnälla eller vara ironisk då jag skrev inlägget. När jag nu läser det igen så kan man säkert uppfatta det så och till viss del är det kanske så att jag tycker att man behandlar ponnytravet rätt så styvmoderligt. Men det jag egentligen ville berätta var bara hur det är då det gäller betalning av licenser och eftersom min dotter är med och tävlar med både ponny och stor häst så vet jag att det inte är så farligt, som många verkar tro, ifall licensen inte är betald före nyår. Menade inget annat. Sen tycker jag förtfarande att det är synd att man kräver lika mycket av ponnykusar som av vuxna. Och det är inte lätt för dessa alla gånger. Dessutom sägs det alltid att det måste vara så eller så...eller att det går inte pga sportsystemet. Det vidhåller jag är tråkigt, eftersom det finns bra saker som även ponnykuskar skulle uppleva som en fördel att kunna ta del av, precis som de vuxna kan ta del av tränarlistor, resultat för en viss häst osv, på de stora hästarna. Är det gnäll då...? För i så fall gnäller jag nog. Men negativ är jag inte.

Anmäl
2009-02-27 22:58 #25 av: Belindaa

Alltså jag hänger inte riktigt med...när ska man betala in avgiften?
Vad jag vet har vi inte ens fått ett brev än Obestämd

Anmäl
2009-02-28 00:36 #26 av: Tusen

#25 Betala snarast möjligt. Du kommer inte få något bev av SPTF. Det kostar för mycket att göra utskick till alla.

Anmäl
2009-02-28 03:01 #27 av: joooossan

Något jag missat, men nu är det betalt iallafall :)

Anmäl
2009-02-28 13:40 #28 av: Belindaa

#26 vart ska man skicka, och hur mycket?
Har för mej att det är 200:- eller..? ;)

Anmäl
2009-02-28 14:29 #29 av: palomia

Har alla glömt "försäkringsbiten"?? Man tappar väl försäkringen i samband med träningen också om man inte betalar in ? Alltså inte "bara" merarbete med att skicka in nya träningslistor.

Anmäl
2009-03-02 11:28 #30 av: Mixie

Jag tycker det är ren skandal att om jag inte varit aktiv här hade jag aldrig tagit del av det här brevet...

Anmäl
2009-03-02 12:07 #31 av: Teja-Bea

#28

Centrala avgifter för året 2009

 

Registrering av ponny 600:-

Fölregistering 300:-

Ägarskifte  200:-

Dressregistrering  200:-

Kusklicens  200:-

Tränarlicens  200:-

Ägarregistrering  300:-

Hästägardress(3 år)  300:-

Medlemsavgift i SPTF  200:- per adress.

 

Pg SPTF: 27 52 19-4

Källa: http://www.sptf.nu/

Ange alltid licensnummer/namn el dyl vid inbetalning till SPTF!

Bea Jakobsson, ~www.stuteriteja.se~

Medarbetare gotlandsruss ifokus
Medarbetare ponnytrav ifokus

Anmäl
2009-03-02 16:58 #32 av: HansP

#30 Du borde gå in på SPTFs hemsida någon gång då och då. Så får du se vad nytt som händer. Alla dokument med regelverket finns där, nyhetsbrev kommer lite då och då, sena ändringar finns där (ex. proppändringar) mm.

Som medlem i en ponnytravklubb (som jag är) får jag mer info på SPTFs hemsida än jag får från min klubb. Kanske så för många, men då finns förbundssidan att hämta info från. Jätte bra tycker jag.

/Hasse

Anmäl
2009-03-03 16:43 #33 av: Belindaa

#31 tack :)

Så för att jag ska få köra lopp måste jag betala in Kusklicens och Medlemsavgift i SPTF?
Känner mej urdålig på det här, har förut bara följt brevets "order" Obestämd

Anmäl
2009-03-03 18:12 #34 av: HansP

#33 Du betalar licensavgiften (ex. kusklicensen) till SPTF och medlemsavg till någon ponnytravklubb.

Hälsn. Hasse

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.