12 - Tävlingar på sajten

Gotlandsresan

2007-10-18 00:15 #0 av: AnnaLundin

Här är ett av de fyra vinnande bidragen i tävlingen om biljetter till Globen, författat av juliapettersson.

Jag köpte min då 2-årige Dar's Golf i februari 2003. Efter att ha tränat upp honom själv ifrån grunden, så har alltid ett mål varit att få deltaga i ett årgångslopp. Kriteriet var inte att tänka på för min lille bebis, och när Derbyt vankades så kom ett par agressiva vargtänder och satte käppar i hjulet. Därför ställde vi in siktet mot 5-årsbaggen istället, som gick av stapeln på Gotlands dubbeltrav den 10-12 augusti. Och så blev fallet! Nu ska jag berätta lite om min, mammas, pappas och russen Rosalies och Golfs tripp till den vackra ön i somras.

Vi gick upp 02.45 fredag morgon, den 10:e augusti, för att åka till Nynäshamn - inte mycket till sömn alltså. Hade förberett allt dagen innan, var bara att kasta in hästarna i transporten och åka. När vi sätter oss i bilen 03.30 och vrider på startnyckeln händer ingenting. Testar igen. Helt död! Pappa kör fram våran andra bil och försöker med startkablar. Stendöd. Byter batteri, fortfarande död. Min far är en väldigt duktig bilmekaniker, och när han börjar svära vet jag att det är illa. Medan pappa fortsätter meka går jag in i huset för att jag blir så nervös. Går ut efter en kvart igen, fortfarande ingen fart på bilen. Min yngre bror hade s.k "lan" hemma hos oss, en massa killar som sitter uppe vid datorer och spelar flera dygn i streck. De hade inte gått och lagt sig ännu, så de fick komma och hjälpa oss att rulla bort BMW:n medan mamma och jag slänger in all packning i den andra bilen. Problemet är att vår äldre bil är mycket mindre än BMW:n, så vi fick inte riktigt med oss all packning. Hur som helst var vi äntligen påväg, en halvtimme försenade. Blev en ganska snabb transport, men vi hann. Jag kunde äntligen andas igen, pjuu, vi skulle kunna tävla! I efterhand får man vara glad för att bilen strejkade hemma och inte på båten... Tacksamt också att man har två kolugna hästar som stod stilla medan vi krånglade!

Väl framme på ön ca. 13.00 åker vi till en bekant till mig, Kerstin Johansson som bor ett par mil från Visby, och lastar ur hästarna i hennes stall. Vi tvåbenta åker sedan till våran stuga någon kilometer bort och packar in oss. Vi pallrade oss sedan in till Visby och åt en välbehövd lunch på crêperiet Strykjärnet. Lastar sedan in hästar och åker till Skrubbs. Det var bara Golf som skulle starta på fredagen, men då hans nerver kan svikta ibland så fick Rosalie följa med som stöd. Golf gick ut i första loppet av två, katastrof, hans uppcheck hade åkt på sniskan och jag kunde inte ta i honom för fem öre, blev ganska snabbt diskad. Andra loppet var ett kval till 5-årsbaggen, han hade två galopper så jag fick köra lugnt runt på 2.08  bara för att komma till finalen. Men vi slutade i alla fall 4:a och blev därmed vidarekvalificerade (jippie!). Sedan fick hästarna åka tillbaks till Kerstin för att sova, och vi tvåbenta somnade sedan ganska snabbt i vår stuga den kvällen.

Lördagen morgon, släppte ut hästarna. Ganska molnigt, men när man är på Gotland ska man ta mig tusan bada! Vi åkte till andra sidan ön, till Åminne, och badade i höga vågor. Till vår förvåning var det kanonvarmt i vattnet, härligt, låg i hur länge som helst. Sommarens härligaste dopp! Avslutade dagen med mat inne i Visby, och sedan promenad i hamnen med glass.

Söndagen morgon. Vi packade ur vår stuga (som för övrigt var full med tvestjärtar...) innan vi lastade hästarna och åkte till Skrubbs, 5-årsbaggen vankades! Golf fick spår 9 bakom bilen, och klarade för första gången i sin tävlingskarriär av en autostart utan att hoppa. Han gjorde verkligen en toppenprestation, oplacerad men med nytt rekord 2.04,3a. Det var en riktigt nöjd matte som körde tillbaks till stallet, vårat mål var nu nått, och att Golf gjorde det på ett så bra sätt gjorde mig glad. I sitt andra lopp blev han 3:a på 06,2, efter att ha avslutat riktigt bra, vägrade släppa förbi någon på upploppet.
Rosalie startade sedan, det blev helgens sista start. Hon blev oplacerad, hade två galopper och kändes inte helt hundra... gissa sen om jag blev förvånad när jag såg resultatlistan, nytt voltrekord 2.05,3! Superkul.
Efter att hästarna hade duschats, gjorde jag, mamma och pappa detsamma innan vi åkte iväg till Klintehamn. Där hittade vi på ett mysigt pensionat som hade en ljuvlig buffé, perfekt för oss utsvultna. Proppmätta åkte vi vidare till Visby och kollade lite på "medeltidsmänniskorna", det var nämligen sista dagen på Medeltidsveckan. Klockan 23.00 lastade vi hästarna vid Skrubbs och åkte till båten som gick strax före 01.00. Fick några timmars obekväm sömn innan vi kom fram till fastlandet, var hemma på gården utanför Uppsala runt 07.30.

En riktigt mysig resa, trots att den inte började så bra... Hästarna stod för fina prestationer och gjorde sitt bästa, då kan man inte vara annat än nöjd! Hoppas att vi nästa år kan åka tillbaka igen.

 

Julia Pettersson

Av: juliapettersson

Datum för publicering

  • 2007-10-17
Anmäl
2007-10-22 11:22 #1 av: AnnaLundin

Då var det dags att publicera nästa pristagare i Globentävlingen!

Anmäl
2007-10-22 18:46 #2 av: Emsaa

Bra skrivet , grattis :)

Anmäl
2007-10-22 20:09 #3 av: Valkyria

Grattis Julia :D

Anmäl
2007-10-22 20:51 #4 av: EmiliaLeo

rolig läsning! grattis =)

Anmäl
2007-10-22 21:31 #5 av: Jagz

Grattis Julia! :)

Anmäl
2007-10-22 23:00 #6 av: LinnJ

Åminne stranden :) Bor fyra kilometer därifrån, har badat många gånger med hästarna på den stranden. :D

Anmäl
2007-10-22 23:05 #7 av: Geminii

GRATTIS!

Anmäl
2007-10-25 11:52 #8 av: juliapettersson

Tack alla :)

Anmäl
2007-10-30 21:35 #9 av: iiirma

#8 Grattis! Kul o läsa! ^^

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.