16 - SPTF / ST

Export av ponnytravare

2007-08-31 16:09 #0 av: AnnaLundin

På SPTFs webplats kan man nu läsa följande klargörande vad gäller export av ponnyer som passerat den svenska maxåldern för ponnytrav.

Vad det gäller överåriga hästar som säljs och exporteras till andra länder (tex Norge eller Finland) så kommer inga resultat att registreras för dessa i det svenska datasystemet. Hur hästens nya hemland hanterar uppgifterna är upp till respektive lands förbund att avgöra. Hästar som däremot exporteras från Sverige och är i startbar ålder kommer det att skötas uppföljning av resultat för vid årsskiftet varje år.
Enligt en nordisk överrenskommelse så skall hästar med startförbud i sitt registerland (oavsett var eller varför startförbudet blivit ålagt) aldrig få starta i annat nordiskt land förrän startförbudet är hävt. En överårig häst får inte "startförbud" utan ändras från typen TÄVL till STAM i datasystemet vilket gör att de inte är aktuella för start.

För att veta vilka ponnyer som exporteras är det viktigt att NI alla meddelar i första hand rasorganisationen där hästen är registrerad och även STC/SPTF:s kansli (använd blanketten "Export av ponny") att ponnyn är såld och utförd. Vi är inte tankeläsare...

//saxat från SPTFs webplats.

--------------------------------------------

Undertecknad tolkar detta som att det är fritt fram att exportera överåriga ponnyer, för de HAR inte startförbud i sverige utan är bara överåriga. Dvs de får inte starta men har inte startförbud.

Relaterade länkar

Av: Anna.Lundin

Datum för publicering

  • 2007-08-31
Anmäl
2007-09-02 10:24 #1 av: PippiL

Men det är ju perfekt. Så bara man säljer hästen så spelar det ingen roll att den är 16 år eller äldre. Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.